Program: Anugerah Inovasi Negeri Selangor Peringkat Awal 2023
Tarikh: 23 Ogos 2023
Tempat: Stadium Tertutup Kuala Selangor

Sinopsis

Anugerah Inovasi Negeri Selangor adalah acara tahunan yang dianjurkan oleh Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor.Jabatan Peningkatan Kualiti dan Keselamatan Pesakit adalah penyelaras kepada inovasi dan pengkomersialan produk. Hospital Al-Sultan Abdullah buat julung-julung kalinya telah menyertai anugerah ini dengan menghantar 4 wakil iaitu mengikut butiran berikut:

• Kumpulan Beethoven Project (Gabungan Jabatan Radiologi dan Pusat Perkhidmatan Kardiologi, Hospital Al-Sultan Abdullah)
  • Kumpulan Hixie (Jabatan Kecemasan Perubatan, Hospital Al-Sultan Abdullah)
  • Kumpulan Bossom Buddies (Jabatan Radiologi, Hospital Al-Sultan Abdullah)
  • Kumpulan Neoterist (Gabungan Jabatan Pembedahan, Pusat Perkhidmatan Dewan Bedah, Hospital Al-Sultan Abdullah dan Pusat Pengajian Kejururawatan, Fakulti Sains Kesihatan)

Keputusan anugerah menyaksikan 3 kumpulan yang berjaya melayakkan ke peringkat akhir adalah Kumpulan Beethoven Project, Kumpulan Hixie dan Kumpulan Neoterist.