Program: 2 Patient Identifier Training Workshop
Tarikh: 23 Mei 2023
Tempat: Bilik Seminar, Medical Education Resources Center, Hospital Al-Sultan Abdullah

Sinopsis:

Objektif utama bengkel ini ialah peserta telah didedahkan berkenaan kepentingan proses mengenal pasti pesakit menggunakan prosedur yang betul. Prosedur yang digunakan adalah berpandukan garis panduan yang telah dikeluarkan oleh Unit Keselamatan Pesakit, Kementerian Kesihatan Malaysia. Para peserta juga telah di latih untuk menjadi juruaudit di unit masing-masing. Penceramah yang memberikan latihan tersebut ialah:

• Dr. Mohd Fazrul Mokhtar, Koordinator Pengenalpastian 2 Pesakit, Jawatankuasa Keselamatan Pesakit, Hospital Al Sultan Abdullah
  • Dr. Fatim Zulaika Mohamed Ali, Timbalan Ketua, Jabatan Peningkatan Kualiti dan Keselamatan Pesakit, Hospital Al-Sultan Abdullah