Program: Lawatan Penanda Aras oleh Hospital Sultan Abdul Aziz Shah, Universiti Putra Malaysia
Tarikh: 06 Mac 2023
Tempat: Jabatan Peningkatan Kualiti dan Keselamatan Pesakit, Hospital Al-Sultan Abdullah

Sinopis:

Jabatan Peningkatan Kualiti dan Keselamatan Pesakit telah menerima permintaan Lawatan Penanda Aras oleh Unit Kualiti dan Pengurusan Risiko, Hospital Sultan Abdul Aziz Shah UPM. Objektif utama lawatan ini adalah untuk berkongsi pengalaman dan bertukar-tukar pendapat berkaitan pengendalian hal-ehwal kualiti dalam bidang penjagaan kesihatan di kalangan hospital pengajar universiti awam di Malaysia. Lawatan ini juga memfokuskan kepada persediaan Akreditasi MSQH. Lawatan ini telah dirasmikan oleh Timbalan Pengarah Klinikal Hospital Al-Sultan Abdullah, Profesor Madya Dr Ahmad Izuanuddin Ismail.

Hospital Al-Sultan Abdullah,
Universiti Teknologi MARA,